آموزش کامل موارد استفاده از انواع لایی چسب ها در مانتو شلوار اداری
قسمت هایی از پارچه مانتو شلوار که نیاز به لایی چسب دارند و احتیاج به سنگینی و مقاومت بیشتری دارند. مثلا در یقه، مچ، سجاف جلوی لباس، لبه آستین، دمپای شلوار از لایی چسب مانتو استفاده می شود. پارچه هایی که تار و پود درشت دارند و با فشار آمدن به درزها از هم باز یا شیت می شوند می توان کل لباس را لایی کرد. یا اگر پارچه نازک نیست و رد لایی دیده نمی شود یک نوار به پهنای ۲ سانتی متر و قد هر درز، از لایی چسب بریده و به درز ها بچسبانید. همین طور دور حلقه آستین و فاق شلوار.
برای جلوگیری از کش آمدن پارچه و تغییر آن.
برای جلوگیری از چروک شدن پارچه نخی و ساتن .
برای جلوگیری از کیس خوردن درزها در پارچه ابریشم خام و مصنوعی با مدل تنگ.
پارچه های لطیف که بخواهید نسبت به مدل لباس درجه ضخامت شان بیشتر شود.
اگر بخواهید روی قسمتی از لباس کار دست کنید.
در انتخاب لایی چسب باید دقت کرد که با جنس و ضخامت پارچه هماهنگ باشد و برابر یا کمی نازک تر از پارچه باشد.
لایی چسب کاغذی:
ضخیم آن لایی زنجان است که بیشتر در نوار کمر دامن و در پارچه های ضخیم و نازک آن در یقه و مچ پارچه هایق با ضخامت متوسط استفاده می شود. در پارچه های ترگال، کتان و نخی از لایی کاغذی استفاده کنید. اما در پارچه ابریشمی از لایی کاغذی استفاده نکنید و از لایی پارچه ای استفاده کنید.
لایی پارچه ای:
جنس آن از پارچه است و تار و پود دارد و راه آن در راستای پارچه است و کش نمی آید. قبل از استفاده با آب بشویید چون آب می رود و لباس را جمع می کند در پارچه های نسبتا لطیف مثل ابریشم کاربرد دارد.
لایی پارچه ای ارگانزا:
همان پارچه ارگانزا است چسب ندارد و به پارچه دوخته می شود برای پارچه های ظریف و نازک مثل حریر و تور استفاده می شود و باید همرنگ پارچه باشد.
لایی چسب دورو یا زانفیکس:
از هر دو طرف به پارچه می چسبد دو نوع است نواری باریک که در لبه دامن و آستین و شلوار استفاده می شود .نوع دوم عرض دار است که در یقه و مچ و سجاف قابل استفاده است.
لایی حریر یا ژرسه :
قابلیت کش آمدن دارد مناسب برای لایی کردن کل لباس است.
لایی مویی یا سوزنی:
این لایی هم دوختنی است و چسباندنی نیست جنس آن از پشم است و در کت و پالتوی مردانه قابل استفاده است.
لایی سولیکا:
در یقه پیراهن مردانه به کار می رود و سفت و خشک است و در کاپ دوزی هم کاربرد دارد.