آشنایی با انواع چرخ خیاطی، راهنمای خرید
اگر علاقه مند به خیاطی هستید و می خواهید دوخت و دوز را یاد بگیرید، ابتدا باید یک چرخ خیاطی مناسب کارتان داشته باشید. برای خرید یک چرخ خیاطی خوب و مناسب باید باید اطلاعات کافی درباره انواع چرخ خیاطی و کاربرد آنها بدانید. امروزه چرخ خیاطی های بسیار متنوعی در بازار عرضه شده اند و هر کدام از آنها دارای ویژگی ها و کاربردهای مختلفی هستند.
انواع چرخ خیاطی به طور کلی شامل چرخ های صنعتی و خانگی هستند. شرکت تولیدی باران دخت که تولید کننده مانتو شلوار اداری و مقنعه اداری می باشد، دارای چرخ های صنعتی می باشد که به وسیله آنها، هم کار دوخت لباس راحت تر می باشد و هم لباس های تولید شده از کیفیت بسیار بالایی برخوردار می باشند. در این مقاله با انواع چرخ خیاطی و راهنمای خرید آن به صورت کامل آشنا خواهید شد.
چرخ خیاطی خانگی و صنعتی چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟
همانطور که از اسم مشخص می باشد، کاربرد چرخ خیاطی خانگی در خانه و چرخ خیاطی صنعتی در شرکت ها و محیط های تولیدی بزرگ استفاده می شود. حال اینکه این دو نوع چرخ خیاطی چه تفاوت هایی با هم دارند، سوالی است که در ذیل به آن پاسخ داده ایم.
1- یکی از مهم ترین تفاوت های چرخ خانگی و صنعتی در کیفیت دوخت آنهاست. کیفیت دوخت در چرخهای صنعتی بسیار بالا است، در حالی که چرخ های خانگی از کیفیت دوخت پایین تری برخوردار هستند و برای دوخت لباس های خانگی مناسب می باشند. در چرخ های خانگی نمی توان هر نوع پارچه ای را دوخت.
2- چرخهای خیاطی صنعتی بیشتر برای تولید انبوه لباس کاربرد دارند و به دلیل سرعت دوخت بالایی که دارند، می توان تعداد لباس بسیار زیادی را دوخت. در حالی که چرخ های خانگی برای تولید انبوه لباس کاربرد ندارند و قدرت آنها برای دوخت لباس های کم تعداد مناسب است. سرعت چرخ های خانگی نیز نسبت به چرخ های صنعتی کمتر می باشد.
3- تفاوت دیگر در سایز موتور چرخ است. چرخ های خیاطی خانگی به دلیل کوچک بودن موتورشان، توانایی بیشتر از پنج شش ساعت کار در روز را ندارند. در حالی که چرخ های صنعتی دارای موتور بزرگی هستند و می توانند حتی بیشتر از 12 ساعت در روز کار کنند بدون اینکه به موتورشان آسیبی برسد.
4- تنوع دوخت در چرخ های خانگی بیشتر است، به طوری که می توان چندین نمونه دوخت با این چرخ ها انجام داد. اما اصولا چرخ های صنعتی هر کدام برای یک نمونه دوخت و دوز طراحی و ساخته شده اند و نمی توان با آنها دوخت های متنوعی انجام داد.
5- چرخهای خیاطی صنعتی به دلیل اینکه دارای موتور بزرگتری نسبت به چرخ خانگی هستند، بنابراین توانایی دوخت پارچه های ضخیم را دارند. اما چرخ خیاطی خانگی معمولا برای پارچه های نازک تر مناسب می باشند. با توجه به اینکه موتور بزرگتری دارند؛ توانایی دوخت پارچههای ضخیم را نیز دارند اما چرخهای خانگی معمولاً مناسب دوخت پارچههای نازکتر هستند.
6- از نظر وزنی مسلما چرخ های خیاطی صنعتی وزن بیشتری دارند. دلیل وزن زیاد آنها این است که چون برای کاهش صدای چرخ و ارتعاش، در بدنه داخلی و کفی آنها از چدن ساخته شده است، به همین دلیل وزنشان سنگین است و جابجایی آنها نسبت به چرخ های خانگی سخت تر می باشد.
7- از دیگر تفاوتهای انواع چرخ خیاطی خانگی و صنعتی، بحث تعمیر، سرویس و نگهداری آنها می باشد. چرخ های صنعتی به صورت مداوم بایستی بررسی و روغن کاری و تمیزکاری شوند. اما چرخ های خانگی جدید به تعمیر و نگهداری آنها اشاره داشت. چرخهای صنعتی نیاز به بررسی، روغنکاری و تمیزکاری مداوم دارند. درحالیکه چرخهای خیاطی خانگی جدید، دارای سیستم روغن کاری داخلی هستند. همچنین اگر خراب شوند، خیلی راحت تر می توان قطعات مورد نیاز آنها را تهیه و تعمیر نمود.
8- چرخ های خیاطی صنعتی دارای دوک های سنگین نخ هستند و همچنین در چرخ های صنعتی می توان از انواع دوکهای سنگین یا سبک نخ استفاده کرد. اما چرخ های خانگی دارای دوک های سبک نخ می باشند.
انواع چرخ خیاطی خانگی
انواع چرخ خیاطی خانگی شامل موارد مختلفی است که در ذیل معرفی می کنیم.
چرخ خیاطی دستی
چرخ خیاطی دستی از ابتدایی ترین و نوستالژیکترین چرخ هایی بود که در گذشته در هر خانه ای وجود داشت و بیشتر مادربزرگ های ما از آنها استفاده می کردند. از نظر قیمت جزء ارزانترین و با کیفیت ترین چرخ ها به شمار می رفت و تعمیر و نگهداری آنها نیز به دلیل نداشتن سیم برق بسیار راحت بود.
این مدل چرخ ها به صورت مکانیکی عمل می کرد و نیروی خود را از چرخاندن دسته چرخ تامین می کرد. این مدل چرخ ها کاربردهای خانگی زیادی داشت و ممکن است هنوز هم این مدل چرخ ها در برخی خانه ها وجود داشته باشد. کیفیت چرخ و دوخت این نوع چرخ ها بسیار خوب می باشد.
از معایب این چرخ های دستی می توان به مواردی از جمله پاره شدن مکرر نخ، نداشتن دوخت حرفه ای، تنظیم دوخت سخت اشاره داشت. بنابراین افراد مبتدی نیز حتی به سختی می توانند با این مدل چرخ ها کار کنند و دچار چالش های زیادی خواهند شد.
چرخ خیاطی برقی
چرخ خیاطی برقی از مدل های دیگر چرخ های خانگی هستند که افراد مبتدی با این مدل چرخ راحت تر می توانند کار کنند. سرعت دوخت چرخ خیاطی برقی از مدل دستی بیشتر است و با آنها می توان انواع پارچه های مناسب را دوخت کرد. نیروی لازم برای کار کردن با این چرخ از طریق پدال پایی برقی تامین می شود و با دو دست می توان تسلط بیشتری روی پارچه داشت.
از معایب چرخ خیاطی برقی می توان به تعمیر و نگهداری سخت تر و طول عمر کمتر از چرخ خیاطی دستی اشاره نمود. اما اصولا عمر هر وسیله برقی به شخصی که با آن کار می کند نیز بستگی دارد که بداند چگونه کار کند.
چرخ خیاطی کامپیوتری
چرخ خیاطی کامپیوتری جزء چرخ های پیشرفته خانگی به شمار می روند که بیشتر برای خیاطان حرفه ای کاربرد دارد. این مدل چرخ خیاطی کامپیوتری از قیمت بالایی نیز برخوردار است و بسیار پیشرفته و حرفه ای طراحی شده است.
چرخ خیاطی کامپیوتری دارای نمونه کوک زیادی می باشد و می توان نمونه کوک موردنظر خود را برای دوخت انتخاب نمود. از دیگر امکانات این مدل چرخ می توان به جازدن خودکار دکمه ها اشاره داشت. به طور کلی باید بگوییم که کیفیت دوخت این چرخ بسیار بالاست، اما ممکن است در حین کار دچار چالش هایی نیز شوید. مخصوصا اگر هنوز تبدیل به یک خیاط حرفه ای نشده باشید.
انواع چرخ خیاطی صنعتی
همان طور که گفته شد، کاربرد چرخ خیاطی صنعتی در شرکت ها و تولیدی ها جهت تولید انبوه لباس می باشد. این چرخ ها نیز دارای انواع مختلفی هستند که در ذیل با آنها آشنا می شویم.
چرخ خیاطی سردوز
چرخ خیاطی سردوز یکی از انواع چرخ خیاطی صنعتی است که دارای ویژگی و کاربرد خاصی می باشد. همان طور که از نام این مدل مشخص است، برای دوخت لبه های پارچه به جهت جلوگیری از رشته رشته شدن پارچه به کار می رود. البته امروزه دستگاه های سردوز می توانند کاربردهای دیگری نیز در خیاطی داشته باشند.
از جمله کارهای دیگری که با چرخ خیاطی سردوز انجام می شود می توان به تعمیر لباس، دوخت پارچه های کشی، دوخت لبه های پارچه و … اشاره نمود. البته در بازار انواع چرخ سردوز موجود است که دارای ویژگی و امکانات مختلف می باشند و دارای برندهای گوناگونی نیز می باشند.
چرخ خیاطی راسته دوز
چرخ خیاطی راسته دوز برای دوخت راسته بر روی پارچه استفاده می شود. این مدل چرخ برای دوخت مستقیم پارچه در تعداد و مقدار زیاد پرداخته و سرعت کار آن نیز بالاست. این چرخ ها برای دوخت در موارد بالا کاربرد دارند و در کارگاه ها و تولیدی ها استفاده می گردند. کیفیت و دقت چرخ خیاطی راسته دوز بسیار بالا می باشد.
چرخ خیاطی میان دوز
چرخ خیاطی میان دوز نیز یکی دیگر از انواع چرخ خیاطی می باشد که برای دوخت میانه پارچه ها کاربرد خوبی دارد. در اصطلاح خیاطان این مدل چرخ خیاطی به دوخت های تمیز دوز معروف است، چراکه نحوه دوخت آن بسیار مرتب بوده و لباس دوخته شده با این چرخ دارای ظاهری آراسته و زیبا می باشد. امروزه چرخ خیاطی میان دوز در صنعت از دستگاه های بسیار مهم می باشد و حتما باید در محیط های صنعتی و تولیدی وجود داشته باشد.
راهنمای خرید چرخ خیاطی خانگی
- بودجه شما برای خرید چرخ خیاطی
- نیاز شما از خرید چرخ خیاطی
- برند چرخ خیاطی
- مدل های مختلف چرخ خیاطی
- آیتم لیست
از بهترین و معروف ترین برندهای موجود در بازار برای خرید چرخ خیاطی خانگی می توان به کاچیران و ژانومه اشاره داشت.
راهنمای خرید چرخ خیاطی صنعتی
به دلیل اینکه تقریبا تمام چرخ های خیاطی صنعتی در کارگاه ها و تولیدی ها استفاده می شوند و برای تولید انبوه کاربرد دارند، بنابراین بایستی به دنبال بهترین دستگاه باشید. در زمان خرید چرخ خیاطی صنعتی حتما به مواردی از قبیل کیفیت ابزار چرخ خیاطی، ضمانت و خدمات پس از فروش، تنظیم کشش نخ و به روز بودن دستگاه توجه ویژه نمایید. با این حال 5 برند برتر چرخ خیاطی صنعتی را در ذیل نام برده ایم.
- چرخ خیاطی Juki HZL-F600
- چرخ خیاطی Juki HZL-DX
- چرخ خیاطی Janome MB-4S
- چرخ خیاطی Juki DDL-8700-H
- چرخ خیاطی Juki DDL-5550
خب، در این مقاله سعی شد به طور جامع شما را با انواع چرخ خیاطی آشنا نماییم و مواردی در خصوص خرید آنها را اعلام کنیم. خوشحال می شویم ما را از نظرات خود در خصوص این مقاله مطلع نمایید.
سوالات متداول
چرخ های خیاطی در چند نوع کلی هستند؟
به طور کلی انواع چرخ خیاطی شامل خانگی و صنعتی می باشد. نوع خانگی در خانه برای دوخت لباس های خانگی و نوع صنعتی برای تولید انبوه لباس و در کارگاه ها و تولیدی ها استفاده می شوند.
بهترین برند چرخ خیاطی خانگی چیست؟
دو برند کاچیران و ژانومه از معروف ترین مدل ها و انواع چرخ خیاطی خانگی محسوب می شوند.
بهترین برند چرخ خیاطی صنعتی چیست؟
از برند های معروف چرخ خیاطی صنعتی می توان به برند جک، برند زوجی و برند تیپیکال اشاره کرد.
آشنایی با انواع چرخ خیاطی و راهنمای خرید چرخ خیاطی