همه چیز درباره پارچه مانتویی و انواع آن
به طور متوسط هر خانم ایرانی، سالانه حدود هشت عدد مانتو خریداری می کند. مصرف بالای مانتو و پارچه مانتویی، سبب ایجاد یک بازار بزرگ رقابتی میان کارخانجات نساجی، طراحان پارچه، عمده فروشی های پارچه و مانتو، مزون ها و ایده پردازان مد و لباس شده که هر کدام با ارایه جنس، طرح و مدلی متفاوت، قصد سبقت گرفتن از دیگری را دارند.
البته این امر جنبه دیگری نیز دارد، بازار بزرگ پارچه مانتویی و مانتو سبب سردرگمی مصرف کنندگان و حتی تولیدی های پوشاک نیز شده است. این روزها در فضاهای مختلف مجازی از جمله اینستاگرام، تلگرام و فیس بوک، مزون ها عکس های فراوانی از انواع مختلف مدل های مانتو و پارچه مانتویی قرار می دهند و با یکدیگر به رقابت می پردازند. کانال های تلگرام مانتوفروشی ها و عمده فروشان پارچه و مانتو نیز در این زمینه فعال هستند. البته بی شک هر کدام از این بخش ها برای ماندگاری در بازار رقابت ناگزیر است که هماهنگ با سلایق روز مشتریان پیش رود.
انواع مانتو و پارچه مانتویی
هر نوع مانتویی برای محیط و شرایطی خاص تهیه و ساخته می شود. برای مثال مانتو و شلوار اداری که مناسب محیط کار است. مانتوی مخصوص دانشگاه یا محیط اداری، در نوع پارچه، طرح و دوخت آن متفاوت است. از این رو مانتوها با توجه به نوع مصرف به انواع اصلی زیر تقسیم می شوند:
– ساده
– اسپرت
– مجلسی
– یونیفرم اداری
– بهاره، تابستانی، پاییزه، زمستانی
– دانشجویی
با توجه به مدل مانتو، نوع دوخت، پارچه، یقه، طرح پارچه، کاربرد، کشور سازنده، نام برند، رنگ، چاپ پشت مانتو، عدد سال و حتی نام بازیگران به بعضی از مانتو ها القابی شامل موارد زیر اختصاص یافته است:
مانتو خفاشی، فیس بوک، سنتی، هنری، جلو باز و بسته، نخی، عبایی، نوشته دار، شیشه ای، بارداری، سمر، ثانی، ویکی، ونیسا، ورزشی، طرح کاشی، لالوند، رسمی، راه راه، ظریفی، اریکا، انگلیسی، روزنامه ای، لی، ترک، گلدار، پشمی، بلوچ، ترمه،کیمونو، فرانسوی – یقه ارشال ایستاده یا گرد و غیره.
مشخصات اصلی پارچه مانتویی چیست؟
بیشتر افراد، پارچه را با صفاتی همچون کشی، لطیف، زبر، نخی، ضخیم، نازک و غیره می شناسند. این صفات را با زبانی ساده، به صورت دقیق تر در ذیل بررسی می کنیم.
-
کشی یا غیرکشی:
پارچه مانتویی می تواند تخت بافت یا به اصطلاح تار و پودی باشد. این نوع پارچه کش نمی آید. پارچه های کشی مانتویی، در دو نوع موجود هستند: در عرض کش یا کش در یک جهت، تمام کش و یا کشی در دو جهت. کشی بودن پارچه در بدن نما بودن مانتو نقش بسزایی دارد. مشکل عمده پارچه های کشی مربوط به بعد از شستشو است.
پارچه های کشی ممکن است، دچار آبرفت و تنگی مانتو شوند. مزیت اصلی پارچه کشی این است که چروک نمی شود. ضخامت پارچه انتخابی، متناسب با فصل و آب و هوا تغییر می کند. مثلا در زمستان و هوای سرد، مانتوهایی با پارچه فوتر، پشمی و خزدار مورد توجه هستند. پارچه های مناسب برای مانتوی تابستانی، انواع گوناگونی دارند که در بین عموم به پارچه های نخی و نازک معروف هستند.
-
ساده، رنگی یا طرح دار بودن:
برای مانتوهای رسمی، اکثر خانم ها به دنبال پارچه مانتویی ساده و تمام رنگی هستند. در ایران اغلب رنگ های تیره، همچون مشکی، سرمهای و طوسی برای مانتو محبوب تر هستند. اکثر نوجوانان و جوانان نیز به دنبال مانتوهایی با رنگ های شاد، با پارچه هایی طرح دار و چاپی هستند. جدا از چاپ keep calm، طرح های فرهنگی با مضمون سنتی – ایرانی می تواند برای دختران جذاب باشد.
-
نوع الیاف:
اگر صاحب یک تولیدی پوشاک کوچک یا بزرگ هستید، لازم است که به صورت حرفه ای در مورد الیاف طبیعی و مصنوعی، انواع، روش تشخیص و کاربرد مصرف هر کدام، اطلاعاتی داشته باشید.
-
عرض پارچه:
مقدار عرض پارچه در چیدمان الگو، استفاده بیشتر از پارچه، کاهش ضایعات و دورریز بسیار مهم است. اکثر پارچه های مانتویی، عرض ١۵٠ سانتی متر دارند که برای انواع الگوها ایدهآل ترین عرض محسوب می شود.
-
متراژ هر طاقه پارچه:
یکی از سوالات خریداران عمده پارچه، متراژ هر توپ پارچه برای تعیین مقدار خرید است. متراژ پارچه در مبحث برشکاری و میز برش نیز اهمیت دارد. بیش از ٩٠ درصد پارچه های مانتویی به صورت طاقه های رولی هستند. پارچه های مانتویی خارجی بر حسب یارد هستند. هر یارد معادل ٩١/۴۴ سانتی متر است. در بازار اکثر پارچه فروشی ها و عمده فروشان، هر یارد را ٩٠ سانتی متر در نظر می گیرند.
-
رنگ پارچه و کیفیت آن در شستشو:
برای موفقیت در شغل تولید مانتو و پوشاک، در نظر گرفتن سلایق عمومی بسیار مهم است. اگر بهترین پارچه مانتویی را به کار ببرید، اما رنگ مناسبی را انتخاب نکنید، در زمینه فروش دچار مشکل خواهید شد. همچنین کیفیت رنگ پارچه و ثابت بودن آن نیز بسیار مهم است. در مورد کیفیت چاپ و رنگ پارچه حتما از عمده فروشان و کارخانجات نساجی سوال کنید.
برای مانتو شلوار اداری چند متر پارچه لازم است؟
مقدار پارچه استفاده شده در دوخت مانتو شلوار بستگی به سایز مانتو دارد. اما به طور متوسط برای هر دست مانتو شلوار اداری چیزی در حدود 3 متر پارچه مصرف می شود.
مقاله آموزشی همه چیز درباره پارچه مانتو شلوار اداری